A muffinnak most jtt el az ideje. Most lett korszer, amikor ez az egyszersgben nagyszer, vltozatossgban kimerthetetlen aprstemny a hagyomnyos s modern konyhban divatnapjait li. S hogy mrt? Mert a muffint elrontani nem lehet. Dsztheted:
-befttekkel, cukrozott gymlcskkel, magvakkal, citrushjcskokkal.
Nhny recept:
Sajtos-burgonys muffin
Hozzvalk:
- 20 dkg finomliszt
- egy nagyobb hjban ftt burgonya
- 10 dkg reszelt ementli sajt
- 2 tojs
- 2 dl tejfl
- 1 dl tolaj
- 4 teskanl stpor
- rlt fehr bors
- s
A lisztet elkeverjk a stporral, borssal s a sval. Meghmozzuk a burgonyt, sszetrjk , jl sszekeverjk a sajttal, tojssal tejfllel s az olajjal. Hozzadjuk a lisztes keverket, s knnyedn sszedolgozzuk. A stt elmelegtjk 180 C-osra , kizsrozzuk a stpaprformkat. Beletltjk a tsztt a stformba, s 20-25 percig stjk. A ksz muffinokat 5-10 percig pihentetjk, majd zls szerint tlaljuk hidegen vagy melegen.
fonys- mogyors muffin
Hozzvalk:
- 15 dkg liszt
- 2 evkanl zsemlemorzsa
- 15 dkg cukor
- porcukor a tlalshoz
- 20 dkg vaj
- 15 dkg mirelit fonya
- 25 dkg rlt mogyor
- 4 tojs
- 1 dl tej
- 2 teskanl stpor
A lisztet elkeverjk stporral, darlt mogyorval. A tojst vajjal, cukorral habosra verjk, majd hozzadjuk a lisztes keverket s a tejet. A simra kevert tsztba beleforgatjuk az fonyt. A tsztt vajjal kikent zsemlemorzsval beszrt muffinformkba ntjk, s 200C-os stben 30 percig stjk. Ha megslt a muffinokat kb. 10 percig a formkban pihentetjk, utna kivesszk s hagyjuk kihlni, majd megszrjuk porcukorral.
Nhny tipp:
- a receptek, mindig 12 szemly megszabott mennyisgben van megadva.
- A stformt enyhn vajazzuk vagy olajozzuk ki
- A formkat mindiig csak ¾-ig rakjuk tele tsztval, hogy a stskor ne dagadjon ki belle a stemny
- Sts utn hagyjuk kihlni a muffinokat, gy knnyebb kivenni ket a formkbl
A receptek forrsa: 100 legjobb muffin.
Elre is j tvgyat! |